Varukorg

VANLIGA FRÅGOR 
2-5 vardagar

Expressleverans

033-41 80 00

 

 

Betala i din egen takt

Kontobesked skickas per e-post i mitten på varje månad, med en aviseringsavgift på f.n. 29kr. Med delbetalning ges möjligheten att betala i egen takt i upp till 36 månader.

   Svensk Digital handel         

DIBS - Payments made easy

Så hittar du din stil

På Åshild har vi kläder i storlekar från 38 till 54 i flera olika modeller, allt för att du skall hitta något som passar dig. Det är viktigt att du köper rätt storlek för att plagget skall sitta bra på dig. I alla våra plagg är rörelsevidd är inräknat.

Här bjuder vi på några tips på vilka kläder som kan passa utifrån din kroppsform och vilka områden du vill framhäva eller förminska.

Din kroppsform

Beroende på vilken kroppsform du har finns det kläder som är mer eller mindre smickrande. Fokusera på det som ser bäst ut och det du är mest nöjd med. Du kan med enkla medel framhäva sådant du vill skall synas tydligare eller dölja sådant du inte vill skall synas genom olika former på plagg och accessoarer. Utgå hellre från vad som passar din kropp än vad som är mode just nu.

Generellt kan man säga att mönstrat, blommigt och stickat förstorar medan mörka färger förminskar. Starka färger drar till sig uppmärksamhet medan dova färger smälter in mer.

 

SMALA AXLAR

Om du vill framhäva dina axlar kan du ha en topp med halterneck eller brottarskärning, men det går också bra med en puffärm eller axelvaddar.

 

BREDA AXLAR

Smala axelband gör att axlarna ser nättare ut. Även polotröjor förminskar axelpartiet.

 

LITEN BYST

Du som har liten byst bör satsa på figurformade plagg men de ska inte sitta för tajt. Lager-på-lager, halterneck och polo är bra plagg för dig. Om du vill förstora bysten kan du göra det med en bh med vadderad kupa.

 

STOR BYST

För dig är v-ringade toppar och alla kläder med omlottknäppning smickrande. Undvik toppar med ärmar som slutar i höjd med bysten. Välj istället en med kortare ärm eller trekvartsärm. När det gäller bh bör du välja en bygel-bh med breda axelband för att få ett bra stöd.

 

KRAFTIGA ARMAR

Välj plagg som har en lösare skärning, och gärna lite längre ärmar. Undvik holkärm och toppar med tajt ärm.

 

RAK MIDJA

Placera ett kraftigt bälte på höften för att ge illusion av en midja. Lätt figursydda kavajer markerar midjan. Kjolar som är klockade och byxor med vida ben ger dig en mer formad siluett.

 

RUND MAGE

Välj toppar som är omlottdraperade, det får magen att se plattare ut. Även A-linjeformade modeller med större vidd nertill passar bra på dig. Fokusera på dekolletaget genom att bära en v-ringad tröja eller välj accessoarer som sjalar och halsband för att dra blicken dit. Även ett par trosor med formande effekt kan göra att du ser smalare ut.

 

LITEN RUMPA

Välj gärna jeans utan bakficka för att se rundare ut. Tänk på att mönster förstorar. Kjolar får gärna ha stor volym.

 

STOR RUMPA

Välj byxor med lite mer vidd nertill för att balansera formerna. Mörka färger förminskar så välj gärna det.

 

KRAFTIGA LÅR

Välj hellre kjol än byxor. Välj då kjolar som sitter åt i midjan och faller fint över höften, gärna snedskurna. Välj byxor med raka ben som gärna är lite högre i midjan. Välj gärna höga klackar som ger ett slankar intryck.

 

KORTA BEN

Du som har korta ben bör välja en kjol eller byxa som är högt skuren i midjan. Capribyxor gör att proportionerna förskjuts och att benen ser längre ut. Välj hellre än en lång kjol än en halvlång. Höga klackar är bra för dig med korta ben.

 

LÅNGA BEN

Om du vill ge ett kortare intryck av dina ben bör du bära kjolar och byxor som är lågt skurna eller välja byxor med korta ben. Du kan placera ett skärp lågt för att lura ögat.

Varma och kalla färger

Kalla färger har en blå underton och varma färger har en gul underton.

Färghjul

Färghjul med varma färger över strecket och kalla färger under strecket. 

För att bestämma vad du passar bäst i kan du välja två plagg i samma färg, men som har olika ton i färgskalan, (t.ex. en julröd tröja som är varm och en rödlila som är kall. Håll upp plaggen mot ansiktet. Om linjer och dubbelhakor framträder tydligare är det fel ton för dig, medan den som är rätt för dig gör så att skavanker slätas ut och smickrar din kropp.